Manavgat'ta şok! Okul servisi ihalesine kimse girmedi, çocuklar traktör ve motosikletlerle taşınıyor

EĞİTİM Yayınlanma : 25 Mart 2026 13:14 Düzenleme : 25 Mart 2026 13:14
Manavgat'ta şok! Okul servisi ihalesine kimse girmedi, çocuklar traktör ve motosikletlerle taşınıyor
Manavgat'ta okul servisi ihalesine kimsenin katılmaması üzerine öğrenciler, velileri tarafından traktör ve motosikletlerle taşınıyor. Veliler, mağduriyetin giderilmesi için yetkililerden çözüm bekliyor.
Manavgat'ta şok! Okul servisi ihalesine kimse girmedi, çocuklar traktör ve motosikletlerle taşınıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde taşımalı eğitim gören öğrenciler, servis ihalesine kimsenin katılmaması üzerine velileri tarafından traktör ve motosikletlerle okula götürülüp getiriliyor. Bu durum, özellikle kış aylarında öğrencilerin mağduriyetine neden oluyor.

SERVİS İHALESİNE KATILIM OLMADI

Manavgat'ın Çakış Mahallesi'nde bulunan Şehit Mustafa Şen İlköğretim Okulu'nda taşımalı eğitim gören öğrenciler, bu eğitim öğretim döneminde açılan servis ihalesine herhangi bir firmanın katılmaması nedeniyle büyük bir sorunla karşılaştı. Veliler, çocuklarının mağduriyet yaşamaması için kendi imkanlarıyla ulaşım sağlamaya başladı. Traktör kasaları ve motosikletler, öğrencilerin okul yolculuklarında adeta servis aracına dönüştü.

VELİLER ÇÖZÜM BEKLİYOR

Öğrenci velileri, bu durumun hem öğrenciler hem de kendileri için büyük bir zorluk teşkil ettiğini belirtiyor. Ismahan Çalık, "Torunlarım traktörle okula gidiyor. Bu sene uşağımızı götüren olmadı, çaresiz kaldık." diyerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi. Bir diğer veli Kamil Çalık ise, "Birinci yarı bitti, ikinci yarıya başladık hala servisimiz yok. Çocuğumuzu traktörle götürüyoruz okula. Kış ayındayız. Sıcağı var, soğuğu var, yağmuru var, dolusu var. Her şartta eğitime devam ettirmeye çalışıyoruz." ifadeleriyle çözüm çağrısında bulundu. Veliler, yetkililerden acil bir çözüm beklediklerini vurguluyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.