Manavgat'ta sulama kanalına uçan araçtan kurtarıldı, alkolmetreyi üflemeyince cezaya çarptırıldı

ASAYİŞ Yayınlanma : 23 Kasım 2025 14:50 Düzenleme : 23 Kasım 2025 14:50
Manavgat'ta sulama kanalına uçan araçtan kurtarıldı, alkolmetreyi üflemeyince cezaya çarptırıldı
Manavgat'ta sulama kanalına uçan otomobilin sürücüsü, alkolmetreyi üflemeyince ehliyetine 2 yıl el konulup, 26 bin 558 TL ceza kesildi.
Manavgat'ta sulama kanalına uçan araçtan kurtarıldı, alkolmetreyi üflemeyince cezaya çarptırıldı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, sulama kanalına düşen otomobilin sürücüsü ve yanındaki yolcu, ekipler tarafından kurtarıldı.

OLAYIN DETAYLARI

Kaza, Manavgat-Antalya D-400 Karayolu'nda meydana geldi. Halil İ.B. isimli sürücünün kullandığı 07 ACZ 912 plakalı Mercedes marka otomobil, Ilıca istikametine seyir halindeyken kontrolden çıkarak sulama kanalına uçtu. Diğer sürücülerin ihbarı üzerine, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi.

SÜREÇ VE CEZALAR

İtfaiye ve jandarma ekipleri, araçta mahsur kalan sürücü ve yolcusunu kurtardı. Her ikisi de kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Ancak, sürücü alkolmetreyi üflemeyi reddettiği için 26 bin 558 TL idari para cezası uygulandı ve ehliyetine 2 yıl süreyle el konuldu. Ek olarak, sürücü hakkında trafik güvenliğini tehlikeye düşürmekten adli işlem başlatıldı. Olay anında sürücünün yanında bulunan arkadaşı, ekiplerin işlerine müdahale etmeye çalışırken zorluk çekti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.