Manisa'da 15 Temmuz ruhu coşkuyla yaşatıldı

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 16 Temmuz 2026 11:35 Düzenleme : 16 Temmuz 2026 11:35
Manisa'da 15 Temmuz ruhu coşkuyla yaşatıldı
Manisa'nın Selendi ve Kula ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde şehitler anıldı, gazilere minnet duyguları ifade edildi.
Manisa'da 15 Temmuz ruhu coşkuyla yaşatıldı

Manisa'nın Selendi ve Kula ilçelerinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla anlamlı anma etkinlikleri gerçekleştirildi. Şehitler dualarla anılırken, gazilere minnet duyguları ifade edildi. Binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek demokrasi nöbeti tuttu.

Manisa\

SELENDİ'DE ANMA ETKİNLİKLERİ

Selendi'deki programlara Kaymakam Mücahit Enes Yıldız, Belediye Başkanı Murat Daban ve ilçe protokolü katıldı. Çampınar Mahallesi'nde kabri bulunan Şehit Yaşar Öz ziyaret edilerek, Kur'an-ı Kerim tilaveti eşliğinde dua edildi. Ayrıca, Kaymakam Yıldız ve Başkan Daban, gaziler Mustafa Kahraman ile Oktay Yuca'yı evlerinde ziyaret ederek, fedakârlıkları için teşekkür etti.

Manisa\

KULA'DA COŞKU DORUKTA

Kula'daki anma programı, akşam ezanının ardından Şah Süleyman Camii önünden başladı. Mehteran takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte, vatandaşlar Türk bayraklarıyla Kent Meydanı'na kadar ilerledi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalar yapıldı. Kaymakam Talha Altuntaş, 15 Temmuz'un millet iradesinin ve bağımsızlık kararlılığının simgesi olduğunu vurguladı. Program sonunda, öğrenciler şiirler okudu, sinevizyon gösterimleri yapıldı ve ilahi eserler duygu dolu anlar yaşattı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.