Mardin İl Sağlık Müdürlüğü'nde, Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) Eğitici Eğitimi etkinliği yapıldı.

KATILIMCILAR ÇEŞİTLİ İLLERDEN GELDİ
Türkiye'nin 35 farklı ilinden gelen 41 katılımcı, 15 eğitmen eşliğinde sağlık tesislerinin afet ve acil durumlara hazırlık kapasitesini artırmak, kriz anlarında etkin bir koordinasyon sağlamak ve sağlık hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla kapsamlı eğitimler aldı. Eğitim programı, beş gün boyunca yoğun bir şekilde sürdü.

EĞİTİMİN İÇERİĞİ ZENGİN
Katılımcılar, hastane afet yönetimi, acil durum organizasyonu, risk analizi, tahliye süreçleri ve afet anlarında sağlık hizmetlerinin etkin bir biçimde yürütülmesi konularında hem teorik hem de uygulamalı eğitimler aldılar. Bu eğitimler, sağlık tesislerinin acil durumlara karşı hazırlığını daha da güçlendirmeyi hedefliyor.







