Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personeli, Koramaz Vadisi'nde gerçekleştirilen 3 günlük zorlu eğitim kampını başarıyla geride bıraktı. 16-18 Haziran tarihleri arasında düzenlenen bu yoğun eğitim maratonu, olası afet ve acil durumlara karşı UMKE ekiplerinin hazırlığını pekiştirmeyi amaçladı.

AFETLERE KARŞI HAZIRLIK VURGUSU
Kamp süresince UMKE personeline olay yeri yönetimi, emniyet ve güvenlik tedbirleri, triyaj uygulamaları, arrest yönetimi, ileri hava yolu ve damar yolu teknikleri gibi hayati önem taşıyan konularda kapsamlı eğitimler verildi. Ayrıca, afet anlarının getirdiği stresle başa çıkma yöntemleri de eğitim programının önemli bir parçasıydı. Kayseri İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, kampı ziyaret ederek personelin gösterdiği performansı takdir etti ve UMKE'nin görev tanımını detaylandırdı. Erşan, "UMKE; acil ve afet durumları dışında KBRN olayları, büyük trafik kazaları, yangın ve patlamalar, tehlikeli ve salgın hastalıklar gibi olaylarda görev almaktadır" diyerek ekibin geniş sorumluluk alanına dikkat çekti.

SAHADA DONANIMLI VE HAZIR PERSONEL
Erşan, UMKE personelinin hem güncel bilgilerle donatıldığını hem de ekibe yeni katılanların oryantasyonunu sağladıklarını belirtti. 2026 faaliyet planı çerçevesinde düzenlenen bu kamp, teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamalarla pekiştirildi. 10 eğitmenin rehberliğinde 26 personelin katıldığı eğitimler sonucunda, gönüllü olarak görev yapan 314 UMKE personelinin sahada her an göreve hazır olduğu vurgulandı. Eğitimlerin sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi. Bu tür eğitimlerin, Kayseri UMKE Bölgesi'nin yanı sıra Nevşehir ve Niğde'yi de kapsayan geniş bir coğrafyada acil sağlık hizmetlerinin kalitesini artırması hedefleniyor.







