MAY Tohum, farklı iklim şartlarına sahip 5 bölgede Ar-Ge merkezleri aracılığıyla rekabet gücü yüksek tohum çeşitleri geliştiriyor. Konya'da düzenlenen tarla gününde, yeni hibrit mısır çeşitleri 1000'in üzerinde çiftçiye tanıtıldı.

YERİNDE ISLAH STRATEJİSİ
'Yerinde ıslah' stratejisiyle, Türk çiftçisi ve global pazarlar için toprak ve iklim şartlarına uygun, stres toleransı yüksek ve verimli tohumlar geliştiriliyor. MAY Tohum, İç Anadolu Bölgesi etkinliğini Konya'nın Karapınar ilçesi Hotamış Mahallesinde gerçekleştirdi.

45 ÜLKEDEN FAZLA İHRACAT
MAY Tohum İç Anadolu Satış Müdürü Suat Bol, üreticilerin yanında olduklarını ve kredi kartına taksit, üretici kartına öteleme gibi imkanlar sunduklarını belirtti. Ayçiçeği Ürün ve Mısır Teknik Müdürü Burak Uğur ise, firmanın Ar-Ge'ye cirosunun %10'unu ayırdığını ve 45'ten fazla ülkeye tohum ve lisans ihracatı gerçekleştirdiklerini vurguladı. MAY Tohum, 12 bin hektarlık alanda üretim yapıyor ve Bursa ile Adana'daki tesislerinde tohumları işleyip paketliyor.








