Mazıdağı'nda mayıs ayı bilançosu: 173 şahıs yakalandı, uyuşturucu ve trafik cezaları havada uçuştu

ASAYİŞ Yayınlanma : 02 Haziran 2026 12:48 Düzenleme : 02 Haziran 2026 12:48
Mazıdağı'nda mayıs ayı bilançosu: 173 şahıs yakalandı, uyuşturucu ve trafik cezaları havada uçuştu
Mazıdağı'nda mayıs ayında 64 olaya karışan 41 şüpheli yakalandı, aranan 173 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucu ve trafik denetimlerinde de önemli miktarda madde ve para cezası ele geçirildi.

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde, mayıs ayı boyunca süren yoğun asayiş ve trafik denetimlerinin sonuçları açıklandı. İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar kapsamında, 1-31 Mayıs 2026 tarihleri arasında toplam 64 olay kayıtlara geçti. Bu olaylarla bağlantılı olarak 41 şüpheli şahıs gözaltına alınırken, geniş çaplı kontrollerde ise adeta yok yoktu.

ARANANLAR VE UYUŞTURUCU OPERASYONLARI

Asayiş uygulamalarında 19 bin 851 kişi ve 5 bin 377 araç mercek altına alındı. Yapılan sorgulamalar neticesinde, çeşitli suçlardan aranan tam 173 şahıs yakalanarak adalete teslim edildi. Bu şahıslardan 4’ü ise tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderildi. Uyuşturucuyla mücadele de hız kesmeden devam etti. Gerçekleştirilen operasyonlarda 316 gram kubar esrar ve 2 gram metamfetamin ele geçirilerek uyuşturucu tacirlerine büyük darbe vuruldu.

TRAFİKTE KURAL İHLALLERİ VE KAZA BİLANÇOSU

Trafik denetimleri de sıkı bir şekilde sürdürüldü. Bu kapsamda 7 bin 746 araç kontrol edildi. Kurallara uymadığı tespit edilen 162 araç sürücüsüne ve 14 vatandaşa cezai işlem uygulanırken, 14 araç trafikten men edildi. Toplamda 742 bin 590 lira idari para cezası kesildi. Mayıs ayı boyunca ilçede meydana gelen 6 trafik kazasında ise 16 kişi yaralandı, ancak neyse ki can kaybı yaşanmadı. Mazıdağı Kaymakamlığı, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması adına denetim ve uygulamaların kesintisiz devam edeceğini vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.