MEB'in 2. Maarif Kongresi Ankara'da düzenlenecek

GÜNDEM Yayınlanma : 22 Ekim 2025 12:33 Düzenleme : 22 Ekim 2025 12:33
MEB'in 2. Maarif Kongresi Ankara'da düzenlenecek
MEB, 25-26 Kasım'da Ankara'da "2. Maarif Kongresi"ni düzenleyecek, öğretmenlerin deneyimlerini paylaşacağı etkinlikte önemli konular ele alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "2. Maarif Kongresi"ni 25-26 Kasım tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirecek. Kongrenin teması, "Demokrasi, İnsan Hakları ve Kardeşlik" olarak belirlendi. Bu yılki etkinlik, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında yapılacak. Kongre, öğretmenlerin deneyimlerinin bilimsel bildirilere dönüştürülmesini amaçlıyor.

ÖĞRETMENLERİN KATILIMI BEKLENİYOR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in onursal başkanlığını üstleneceği kongrede, Milli Eğitim Akademisi Başkanı Ali Fuat Arıcı başkanlık yapacak. Daire başkanı Bekir Şirin ise düzenleme kurulu başkanlığını yürütecek. Geçen yılki kongrede, öğretmenlerin saha deneyimleri bilimsel bir kitap haline getirilmişti. Bu yıl da öğretmenlerin eğitim alanındaki deneyimlerini paylaşmaları bekleniyor.

KONGREDE ELE ALINACAK KONULAR

Kongrede, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli (TYMM)" gibi önemli konular ele alınacak. Bildiri sunmak isteyen öğretmenler, 17 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında başvurularını yapabilecek. Seçici kurul tarafından değerlendirilecek bildiriler, kongrede sunulacak ve en iyi çalışmalardan bir bildiri kitabı oluşturulacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.