Mersin'de kuyumcu soygunu: Şüpheli tutuklandı

ASAYİŞ Yayınlanma : 29 Ocak 2026 23:02 Düzenleme : 29 Ocak 2026 23:02
Mersin'de kuyumcu soygunu: Şüpheli tutuklandı
Mersin'de bir kuyumcuyu silahla soyan şüpheli, polis tarafından kısa sürede yakalanarak tutuklandı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde gerçekleştirilen silahlı kuyumcu soygunu sonrası şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olayın detayları

Dün, Kızılmurat Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki bir kuyumcuda meydana gelen olayda, İ.Y. (32) kuyumcuya gelerek 1 kilogram altın almak istedi. Ancak kuyumcu 'yok' yanıtını verince, İ.Y. dükkandan ayrıldı. 15 dakika sonra tekrar geri dönen şüpheli, bu kez 100 gram altın istedi. Altını almak için fotoğraf çekme bahanesini kullanan İ.Y., aniden silahını çıkararak ateş açtı ve kaçmaya başladı.

Polis ekipleri hızlı müdahale etti

Olayın ardından iş yerinde bulunanların ihbarı üzerine, çok sayıda polis ekibi bölgeye sevk edildi. Güvenlik kameralarından tespit edilen şüpheli, Altaylılar Mahallesi yakınlarında, TAG otobanı girişine yakın bir bölgede yarım saat içinde yakalandı. Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen İ.Y., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü. Şüpheli, çaldığı 100 gram altını kaçarken düşürdüğünü ve sanal kumar oynaması sonucu yaklaşık 5 milyon lira borç yaptığını ifade etti. İfadesinin ardından 'Silahlı Yağma' suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen İ.Y., burada da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.