Mersin'in Erdemli ilçesinde etkili olan şiddetli rüzgar, Alata Mahallesi yakınlarındaki Mersin-Antalya D-400 karayolunda bir ağacın kırılıp yola devrilmesine neden oldu. Olay sonrası bölgede trafik kontrollü bir şekilde sağlanırken, belediye ekipleri devrilen ağacı hızla kaldırarak ulaşımın normale dönmesini sağladı.

RÜZGAR UYARISIYLA BAŞLAYAN OLAYLAR
Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nün şiddetli rüzgar uyarısının ardından, öğleden sonra Erdemli'de etkisini gösteren rüzgar, zaman zaman fırtınaya dönüşme potansiyeli taşıyordu. Alata Mahallesi sınırlarındaki karayolunda meydana gelen kaza, vatandaşların ihbarı üzerine yetkililere bildirildi.
ACİL MÜDAHALE İLE TRAFİK NORMALE DÖNDÜ
Olay yerine sevk edilen trafik ve itfaiye ekipleri, polisin aldığı tedbirlerle ulaşımı güvenli hale getirdi. Belediye ekipleri ise devrilen ağacı keserek bölgeden temizledi. Yapılan müdahalenin ardından karayolundaki trafik akışı kısa sürede normale döndü. Meteoroloji yetkilileri, şiddetli rüzgarın sabaha karşı etkisini kaybetmesinin beklendiğini açıkladı.







