Mersin'in Toroslar ilçesinde, kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen çok sayıda bronz ve gümüş sikke ele geçirdi.
TARİHİ ESERLER OPERASYONLA ELE GEÇİRİLDİ
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aldıkları bir ihbar üzerine Toroslar ilçesindeki belirlenen bir adrese operasyon düzenledi. Operasyon sırasında kaçak kazı yaptığı tespit edilen bir şüpheli suçüstü yakalandı. Yapılan aramalarda, Bizans dönemine ait olduğu düşünülen 99 adet bronz sikke, 26 adet gümüş sikke ve 1 adet hayvan figürü ele geçirildi.
ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI, ESERLER MÜZEYE TESLİM EDİLDİ
Ele geçirilen tarihi eser niteliğindeki materyaller, incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Suçüstü yakalanan şüpheli ise adli işlemleri için jandarma karakoluna götürüldü.








