Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı ve Besler CEO’su Mert Altınkılınç, katıldığı Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nde gıda sektörünün sürdürülebilirlik ve teknoloji odaklı önemli bir dönüşümden geçtiğini vurguladı.

GELECEĞİN GIDA EKOSİSTEMİ
Besler’in entegre modeli ile üretimden tedarik zincirine kadar geleceğin gıda ekosistemini şekillendirmeyi hedeflediklerini belirten Altınkılınç, gıdanın artık sadece üretim ve tüketim dengesiyle değil, arz güvenliği ve iklim krizi gibi konularla da entegre bir şekilde ele alınması gerektiğini ifade etti. Dünyada üretilen gıdanın önemli bir kısmının israf edildiğine dikkat çeken Altınkılınç, asıl ihtiyacın daha fazla üretmek değil, daha verimli ve sürdürülebilir sistemler kurmak olduğunu kaydetti.
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFİ
Yıldız Holding Gıda Grubu ve Besler olarak bu dönüşümü stratejik bir sorumluluk olarak gördüklerini belirten Altınkılınç, “Gıda sektörü artık sürdürülebilirlik, teknoloji ve verimlilik doğrultusunda köklü bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Bizler de Besler’de bu dönüşümü bütüncül bir yaklaşımla ele alıyoruz. Üretimden tedarik zincirine kadar her aşamada sürdürülebilirliği ön planda tutuyoruz.” dedi. Besler’in 16 kategoride 1.250’ye yakın ürünü ve 50’yi aşkın markası ile Türkiye’de 21 milyon hane ve 5 kıtaya yayılan ihracat ağında önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.







