Konya, yeni yıla aşırı soğuklarla girdi. Meteoroloji 31 Aralık 2025 ile 4 Ocak 2026 tarihlerini kapsayan 5 günlük zirai don haritasında, Türkiye genelinde zirai don uyarısında bulunmuş, Konya’nın da dondan en fazla etkilenen iller arasında olacağını açıklamıştı.
Meteoroloji’nin Türkiye zirai don haritasına göre ülke genelinde olduğu gibi Konya’da da 31 Aralık 2025 tarihinde başlayan kuvvetli zirai don, 1 Ocak 2026’yı 2 Ocak tarihine bağlayan gecede de etkisini sürdürdü. Haritada kuvvetli zirai donun bu gece de etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.
Güncellenen haritada Konya için zira don riski yarından itibaren etkisini hafifletse de 7 Ocak 2026 tarihine kadar Konya genelinde bazı bölgelerde kuvvetli don, bazı bölgelerde ise orta ya da hafif kuvvette don görüleceği tahmin ediliyor.

KONYA OVASI SON YILLARIN EN SOĞUK GECESİNİ YAŞADI
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, Konya Ovası’nın 1 Ocak’ı 2 Ocak’a bağlayan gece son yılların en soğuk sıcaklıklarını gördüğünü söyledi.
Prof. Dr. Soylu, zirai don olayının hububat ekimlerinin geç yapılmasından dolayı bitki gelişiminin zayıf olması nedeni ile çok fazla sıkıntı olmayacağını belirterek, üreticilerin yine de gerekli tedbirleri almalarını tavsiye etti.
Soylu, düşük sıcaklıkların son yıllarda sorun olan fare popülasyonunun azalmasına da fayda sağlayacağını vurguladı.
EN SOĞUK İLÇE KARAPINAR
Prof. Dr. Soylu, ilçelerde kaydedilen en düşük sıcaklıkları da açıkladı. Buna göre en düşük sıcaklık -19,8 ile Konya’nın Karapınar ilçesinde kaydedildi. En yüksek sıcaklığın kaydedildiği ilçe ise -11 derece ile Hüyük oldu.
İşte İlçelerde kaydedilen en düşük sıcaklıklar:









