Milletvekili Bektaş’tan iktidara Konya metrosu vurgulu soru!

SİYASET Yayınlanma : 22 Mayıs 2025 10:48
Milletvekili Bektaş’tan iktidara Konya metrosu vurgulu soru!
CHP Konya Milletvekili Bektaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya’ya sözünü verdiği 500 üniteli Ağız-Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Meram ilçesine yapılacağı açıklanan 1000 yatak kapasiteli Meram Şehir Hastanesi’nin ne zaman yapılacağını sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, Konya’ya yapılacağı sözü verilen ancak hala yapılmayan sağlık yatırımlarını TBMM gündemine getirdi.

Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde Konya’da yaptığı mitingde ilan ettiği iki hastanenin söz verilmesine rağmen hala yapılmadığına dikkat çeken Milletvekili Bektaş, “Her seçim öncesi söz verip seçimlerden sonra rafa kaldırdığı projelerle Konyalıları oyalamaya çalışan AKP iktidarına soruyorum; Ağız-Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Meram Şehir Hastanesi ne zaman yapılacak?” dedi.

“KONYA METROSU GİBİ HAYALLERDE Mİ KALACAK?”

Milletvekili Bektaş, “Konya’ya yapılacak olan iki hastane de hayal olarak kalacak mı?” diyerek, şöyle devam etti:

''Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden önce Konya’da yaptığı bir mitingde Konya’ya iki hastane yapılacağını ilan etmişti. Bunlardan biri 500 üniteli Ağız-Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, diğeri ise Meram ilçesine yapılacağını açıkladığı 1000 yatak kapasiteli Meram Şehir Hastanesi’ydi. Ancak aradan geçen zamana rağmen bu projelerle ilgili herhangi bir adım atılmadı.

Her seçim öncesi söz verip seçimlerden sonra rafa kaldırdığı projelerle Konyalıları oyalamaya çalışan AKP iktidarına soruyorum; Ağız-Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Meram Şehir Hastanesi ne zaman yapılacak? Temel atmanız için bir seçim döneminin daha mı gelmesi gerekiyor? Yoksa bu iki hastane de tıpkı Konya Metrosu gibi bir hayal olarak mı kalacak?''

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.