Milli sporcu Birgül Erken, Finlandiya'da dünya rekoru kırdı

SPOR Yayınlanma : 01 Nisan 2026 23:44 Düzenleme : 01 Nisan 2026 23:44
Milli sporcu Birgül Erken, Finlandiya'da dünya rekoru kırdı
Milli sporcu Birgül Erken, Finlandiya'da 141 metre dalış yaparak CMAS dünya rekorunu kırdı ve Türk bayrağını açtı.
Milli sporcu Birgül Erken, Finlandiya'da dünya rekoru kırdı

Milli sporcu Birgül Erken, Finlandiya'da gerçekleştirdiği dalışta 141 metre mesafeyi tek nefeste kat ederek, daha önce 140 metre olan Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) dünya rekorunu kırdı.

Milli sporcu Birgül Erken, Finlandiya\

REKOR DENEMESİ FİNLANDİYA'DA

Birgül Erken, serbest dalışta dünya çapında dikkat çeken bir başarıya imza attı. Geçtiğimiz yıl Sivas'ta rekor denemesi yapmak istemişti; ancak küresel ısınma nedeniyle göldeki buz kalınlığı yetersiz kalmıştı. Bu yıl hedefini Avrupa'ya taşıyan Erken, Finlandiya'da 30 santimetre kalınlığındaki buz tabakasının altında dalış yaptı.

Milli sporcu Birgül Erken, Finlandiya\

BÜYÜK BİR BAŞARI

Erken, bu dalışta tek nefesle ve monofin kullanarak 141 metre yatay mesafe kat etti. Bu performansıyla CMAS dünya rekorunu elde eden Erken, önceki rekorun sahibi Hiroyuki Sato'ya ait 140 metrelik mesafeyi geride bırakmış oldu. Erken, buzların üzerinde Türk bayrağını açarak,

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.