Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonası’nı 2 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak tamamlayan milli sporcular yurda döndü.

ŞAMPİYONLAR ANKARA'DA
Ermenistan’da gerçekleştirilen şampiyonada, Türkiye Atıcılık Federasyonu Başkanı Murat Kocakaya’nın da yer aldığı milli takım kafilesi, Ankara Esenboğa Havaalanı’na iniş yaptı. Kafilede, sporcular Yusuf Dikeç, İsmail Keleş, Şevval İlayda Tarhan, Esra Bozabalı, Şimal Yılmaz, Elif Duygu Eren Kotoş ve Murat Örgün de bulunuyordu. Altın madalyalar ise erkekler 10 metre havalı tabanca trio takımından ve kadınlar 10 metre havalı tüfek solo kategorisinde yarışan Damla Köse’den geldi.

MİLLİ MARŞIMIZI OKUTMAK GURUR VERİCİ
Federasyon Başkanı Kocakaya, “Ermenistan’da milli marşı okutmanın sporcularım için büyük gurur olduğunu düşünüyorum” dedi. Geçen yıl da başarılı bir yarış geçirdiklerini belirten Kocakaya, takımın olimpiyatlarda madalya kazanma hedefi olduğunu vurguladı. Damla Köse’nin hızlı bir gelişim gösterdiğini ve Elif’in bronz madalyasının önemli bir gösterge olduğunu belirtti. Dikeç ve Tarhan, gelecek hedeflerinin 2028 Los Angeles Olimpiyatları olduğunu söyleyerek, “Madalyayı aldıktan sonra ben kenara çekileceğim, gençler devam edecek” ifadelerini kullandılar. Tarhan ise, “Her müsabakada aksilikler yaşadık ama daha büyük başarılar hedefliyoruz. Olimpiyatlara giden süreçte bu merdivenleri geçiyoruz” şeklinde konuştu.







