Yeşilyurt Belediyesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi’nde öğrenim gören uluslararası öğrencileri bir araya getirecek önemli bir organizasyona daha imza atıyor.
TURNUVANIN HEDEFİ: DOSTLUK VE KÜLTÜREL KAYNAŞMA
Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan 'Mini Dünya Kupası Ödüllü 4. Uluslararası Yeşilyurt Futbol Turnuvası', dostluk, kardeşlik ve fair-play ruhunu sahalara taşıyacak. Farklı ülkelerden gelen öğrencilerin katılımıyla adeta küçük bir dünya kupası atmosferi oluşturacak olan turnuva, kültürel kaynaşmayı artırmayı ve sporun birleştirici gücünü ön plana çıkarmayı hedefliyor.
KAYITLAR BAŞLADI
Uluslararası öğrencilerin yoğun ilgi göstermesi beklenen turnuva için kayıt süreci 14 Nisan 2026 tarihinde başladı. Başvuruların 17 Nisan 2026 tarihine kadar devam edeceği organizasyonda, takımlar hazırlıklarını tamamladıktan sonra sahaya çıkacak. Turnuvanın açılış karşılaşmaları ise 27 Nisan 2026 tarihinde oynanacak. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, bu etkinliğin sadece bir spor organizasyonu olmadığını, aynı zamanda dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirmeyi amaçladığını vurguladı.








