Minik öğrencilerden atletizm şöleni: Koştu, zıpladı, denge kurdu!

EĞİTİM Yayınlanma : 18 Şubat 2026 19:12 Düzenleme : 18 Şubat 2026 19:12
Minik öğrencilerden atletizm şöleni: Koştu, zıpladı, denge kurdu!
Düzce'de ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen uygulamalı temel atletizm etkinliği, çocukların sporla erken yaşta tanışmasını ve gelişimini destekledi.
Minik öğrencilerden atletizm şöleni: Koştu, zıpladı, denge kurdu!

Düzce'de, Avrupa Birliği eş finansmanı ve Türkiye Ulusal Ajansı desteğiyle, Kaynaşlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ilkokul öğrencilerine yönelik keyifli bir temel atletizm etkinliği düzenlendi.

Küçük Atletler Sahneye Çıktı

Cumhuriyet ve Sarıçökek İlkokulu'nun 1. ve 2. sınıf öğrencileri, özel olarak hazırlanan parkurlarda koşu, atlama ve denge gibi temel atletizm disiplinlerini uygulamalı olarak deneyimledi. Uzman eğitmenler rehberliğinde gerçekleştirilen bu eğlenceli çalışmalarla, çocukların fiziksel gelişimlerinin desteklenmesi ve spora olan ilgilerinin artırılması amaçlandı.

Sporla Büyüyen Nesiller

Etkinlik süresince öğrenciler, hareket temelli oyunlarla hem eğlendi hem de takım çalışması, disiplin ve özgüven gibi önemli kazanımlar elde etti. Bu tür faaliyetlerin, çocukların erken yaşlarda sporla tanışmalarını ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmelerini teşvik ettiği belirtildi. Yetkililer, bu tür sportif ve eğitsel etkinliklerin öğrencilerin çok yönlü gelişimine katkı sağladığını vurgulayarak, benzer organizasyonların devam edeceğinin müjdesini verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.