Motosiklet dolandırıcılarına dev operasyon: 19 ilde 3 tutuklama

ASAYİŞ Yayınlanma : 08 Mart 2026 17:04 Düzenleme : 08 Mart 2026 17:04
Motosiklet dolandırıcılarına dev operasyon: 19 ilde 3 tutuklama
Sakarya merkezli 19 ilde yapılan operasyonda, motosiklet dolandırıcılığı şebekesine yönelik 3 kişi tutuklandı.

Sakarya merkezli olarak 19 ilde gerçekleştirilen bir operasyonda, düşük silindir hacimli motosikletlerin motor kapasitelerini hileli yöntemlerle yükselten bir şebekeye yönelik soruşturma yürütüldü.

ŞEBEKEYE YÖNELİK GÖZALTILAR

Bu soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 7 şüpheliden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 50 cc silindir hacmine sahip motosikletlerin satış süreçlerini inceleyerek, bu motosikletlerin kağıt üzerinde 50 cc olarak faturalandırılmasına rağmen, bayiler tarafından özel aparat ve kitlerle silindir hacimlerinin yükseltildiğini belirledi.

KAMU ZARARINA NEDEN OLUYOR

Motor hacmi usulsüz bir şekilde artırılan araçların, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), trafik sigortası ve araç muayene zorunluluklarından kaçırıldığı, ayrıca sürücü belgesi gereksiniminin de ortadan kaldırıldığı tespit edildi. Türk Ceza Kanunu’nun 158/e maddesi uyarınca başlatılan tahkikat çerçevesinde, Sakarya’da faaliyet gösteren 2 ayrı iş yerinde 628 motosikletin satışında usulsüzlük yapıldığı belirlendi. Eş zamanlı baskınlarda, 1 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca ve 26 kartuş ele geçirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.