Kasaplargil, babasıyla birlikte yapmayı planladıkları motosikletle umre ziyaretini, tek başına hayata geçirmek için 3 bin 707 kilometrelik yola koyuldu.
Hazırlıklarını geçtiğimiz ay tamamlayan Kasaplargil, sabah saatlerinde çocuklarını okul servisine bindirip yakınlarıyla vedalaştıktan sonra motosikletinin son kontrollerini yaptı ve yola çıktı.
“Babamla yapmak nasip olmadı, içimde bir ukde kaldı”
Irak güzergâhında sorun yaşanması ihtimaline karşı İran üzerinden devam edeceğini belirten Ali Kasaplargil şunları söyledi:
“Umreye gitmek nasip olmuştu, daha önce çocuklarımla gitmiştim. Daha önceden de rahmetli babamla böyle bir düşüncemiz vardı. Onunla yapmak nasip olmadı, vefat etti. Onun için içimde bir ukde kaldı.
Geçen sene çok istemiştim, İran üzerinden bir iki arkadaşımız gitmişti. Ben de bu sefer Irak üzerinden gideceğim nasip olursa. İnşallah bir sorun olmayacak, şu ana kadar bütün yolculuk planlarımızı yaptık.
Sosyal medya üzerinden birçok kişi yazdı. Hatta Erbil’den yazan oldu, Kuveyt’ten Konyalı bir kardeşimiz yazdı. Sağ olsunlar bu beni çok duygulandırdı, mutlu etti.
İnşallah bundan sonra Irak tarafında sıkıntı olabileceğini söylediler ama o tarafta da dostlarımız olduğu için yardımcı olmaya çalışacaklar.
Şayet orası da olmazsa artık bu yola baş koyduk, İran üzerinden yola devam edeceğim.”

“Benden sonra gidecek insanlar için de video çekeceğim”
Çıktığı yolculuğun heyecanını dile getiren Kasaplargil sözlerine şöyle devam etti:
“Çok heyecanlıyım, biraz da buruk bir heyecan var. Çocuklarımı burada bırakıyorum. Motosiklet benim tutkum, hayalim onunla gideceğim. Ailemin korkusu da o yönde. Onlar da uçakla git diyor ama uçakla herkes gidiyor.
Ben de daha önce öyle gitmiştim, şimdi bu da benim bir farkındalığım olsun inşallah. Benden sonra gidecek insanlar için de video çekeceğim. Onlar da oradan izlesin diye, arabayla gitmek isteyenlere bile bir anı olarak kalır diye düşünüyorum.”

“Hedefi olan erken yaşlarda hedefinden vazgeçmeden yapsın”
Yolculuk güzergâhını da anlatan Kasaplargil, şunları aktardı:
“İlk durağımız Medine olacak inşallah. Buradan giderken Adana, Şanlıurfa ve Silopi’ye kadar, oradan da Habur Sınır Kapısı’ndan çıkacağız. Daha sonra Erbil, Kuveyt, oradan da Medine’ye gideceğiz. Bu yolculuğumuz Konya’dan toplam 3 bin 707 kilometreye tekabül ediyor.
Tabii kaç günde varacağımı tahmin edemiyorum. 4 gün diye düşünüyorum fakat çöldeki durumlar, sıcaklık, motosikletin durumu, lastiği, yakıt durumu her şey olabilir. Meşakkatli bir yol, yolcunun işini Allah bilir. Bu bir hayal ama gerçeğe dönüştürüyoruz.
Gençlerden gidecek olan olursa kesinlikle erken yaşlarda gitmesini tavsiye ederim. Sürekli motosiklete binen biri olarak, binen kardeşlerimizin hedefi varsa erken yaşlarda hedefinden vazgeçmeden yapmalarını isterim.”









