MTSO Başkanı Sadıkoğlu, Vali Yavuz ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi

EĞİTİM Yayınlanma : 26 Haziran 2026 20:56 Düzenleme : 26 Haziran 2026 20:56
MTSO Başkanı Sadıkoğlu, Vali Yavuz ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi
MTSO Başkanı Sadıkoğlu, Vali Yavuz ile yaptığı görüşmede işletmelerin sorunlarını ve Malatya'nın ekonomik kalkınması için çözüm önerilerini masaya yatırdı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Valisi Seddar Yavuz ile bir araya gelerek oda üyelerinin sorunları ve talepleri üzerine kapsamlı istişarelerde bulundu.

İŞLETME SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Görüşmede, teslim edilen iş yerlerinin yüksek kira bedelleri ve konteynerlerde faaliyet gösteren işletmelere gönderilen tahliye tebligatları gibi konular gündeme geldi. Başkan Sadıkoğlu, özellikle son dönemde artan elektrik kesintilerinin ticaret ve üretim üzerindeki olumsuz etkilerini Vali Yavuz’a aktardı. Bu durumun esnaf ve tüccar üzerindeki olumsuz etkilerini vurgulayan Sadıkoğlu, çözüm önerileri konusunda da bilgi alışverişinde bulundu.

KAYISI İHRACATI VE UÇAK SEFERLERİ

Ziyarette ayrıca, Malatya kayısısının ihracatını artırmaya yönelik ulusal ve uluslararası tanıtım faaliyetleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Malatya'dan yapılan uçak seferlerinin artırılması gibi konuların da ele alındığı görüşme, iş dünyası için önemli fırsatlar barındırıyor. Başkan Sadıkoğlu, Valinin sağladığı destek ve iş dünyasına gösterdiği hassasiyet için teşekkür etti. Ekonomik kalkınma, üretim kapasitesinin artırılması ve yatırım ortamının iyileştirilmesi için kamu kurumlarıyla iş birliği içerisinde çalışacaklarını belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.