Muğla Büyükşehir Belediyesi, Felsefe Kültür Sanat Derneği ve Muğla Felsefe ve Yaşam Akademisi iş birliğiyle düzenlenen sempozyum, demokrasinin temel unsurlarını ve düşünce özgürlüğünü derinlemesine ele aldı.

FELSEFE VE DEMOKRASİ BİR ARADA
Sempozyum, Muğla Büyükşehir Belediyesinin Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde gerçekleştirildi. Etkinlikte alanında uzman birçok konuşmacı, demokrasi ve felsefenin kesişim noktalarını tartışma fırsatı buldu. Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hülya Muratlı, kültürel faaliyetlerin önemine vurgu yaparak, sanatın dijital çağda nasıl korunması gerektiğini dile getirdi.
ÖZGÜRLÜK VE DÜŞÜNCEYİ TEŞVİK ETMEK
Felsefe Kültür Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Apaydın, demokrasinin sadece bir yönetim şekli olmadığını, aynı zamanda düşünce özgürlüğünün de bir parçası olduğunu belirtti. Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, felsefenin insanlık tarihine katkısının yanı sıra, özgür düşüncenin toplum üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Başkan Ahmet Aras ise, Muğlanın düşünce geleneğinin ve demokrasi kültürünün güçlü bir şekilde var olduğunu ifade etti.







