Muş’ta Murat Nehri’ne düşerek akıntıya kapılan 10 yaşındaki Berat Karakaya’yı bulma çalışmaları, ikinci gününde de hız kesmeden devam ediyor.

ARAMA ÇALIŞMALARI GENİŞLETİLDİ
Berat'ın kaybolduğu günden bu yana, Muş merkeze bağlı Özdilek köyünde başlatılan arama kurtarma faaliyetleri aralıksız sürüyor. Ekipler, Murat Nehri’nde dengesini kaybederek suya düşen Berat’ı bulmak için yoğun çaba harcıyor. Arama çalışmalarına katılan Muş AFAD İl Müdürlüğü, Muş İl Jandarma Komutanlığı ve Van Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, dalgıç polisler ve Bitlis AFAD dalgıç ekipleri, yaklaşık 80 personel ile görev yapıyor.

TEKNİK DESTEK VE KOORDİNASYON
Ekipler, nehir yatağını ve kıyı şeridini titizlikle tararken, su altında arama faaliyetleri de devam ediyor. Dalgıç ekipleri, akıntıyla sürüklenme ihtimaline karşı nehir üzerinde ağ gerdirme yöntemi uyguluyor. Ayrıca, dron desteğiyle bölge havadan da detaylı bir şekilde taranıyor. Murat Nehri boyunca belirlenen noktalarda arama kurtarma ekipleri koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

AİLEYE DESTEK
Kızılay Muş Şubesi ekipleri, arama çalışmalarının yürütüldüğü bölgede, hem çalışan personele hem de umutla bekleyen aile yakınlarına ikramlarda bulunarak destek sağlıyor. Muş AFAD İl Müdürü Ahmet Daştemir, Berat'ın durumuyla ilgili olarak, arama çalışmalarının titizlikle sürdüğünü ve devlet su işleri ile yapılan görüşmeler sonucunda barajlardan bırakılan su seviyesinin düşürüldüğünü ifade etti.







