Muş’ta voleybol hakemliği heyecanı başladı: 57 aday sahaya iniyor!

SPOR Yayınlanma : 08 Kasım 2025 19:59 Düzenleme : 08 Kasım 2025 19:59
Muş’ta voleybol hakemliği heyecanı başladı: 57 aday sahaya iniyor!
Muş'ta 57 adayın katılımıyla voleybol aday hakem kursu başladı. 3 gün sürecek eğitimin sonunda 70 puan ve üzeri alanlar hakem olacak.
Muş’ta voleybol hakemliği heyecanı başladı: 57 aday sahaya iniyor!

Muş’ta, voleybol hakemliğine yeni isimler kazandırmak amacıyla üç gün sürecek bir aday hakem kursu start aldı. Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ortaklığında düzenlenen bu önemli eğitim, Gençlik Merkezinde yaklaşık 57 kursiyerin katılımıyla başladı.

HAKEMLİK YOLUNDA İLK ADIMLAR ATILDI

Eğitimlerin sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan kursiyerler, voleybol hakemi olarak görev yapma hakkı elde edecekler. Kurs süresince hem teorik bilgiler aktarılacak hem de uygulamalı derslerle hakemlik becerileri geliştirilecek. Bu sayede, voleybol camiasına taze kanlar kazandırılması amaçlanıyor.

KURSA YOĞUN İLGİ VE SINAV KRİTERLERİ

Malatya'dan Merkez Hakem ve Gözlemciler Kurulu Üyesi Rıdvan Bozyiğit, kursla ilgili yaptığı açıklamada, talebin Muş Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nden geldiğini belirtti. Bozyiğit, kendisiyle birlikte Diyarbakır'dan Merkez Hakem ve Gözlemciler Kurulu üyesi Ahmet Çelik'in de eğitim kadrosunda yer aldığını söyledi. Kursun 9 Kasım saat 18.00'de sona ereceğini ifade eden Bozyiğit, "Kursumuza 67 kişi başvurdu, ancak ücretini yatırarak katılım sağlayan aday sayısı 57 kişi oldu. Sınavda 70 puan ve üzeri alan katılımcılar, aday voleybol hakemi olarak görev yapmaya başlayacaklar" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.