Güngören'de bir fast food dükkanında Umut Emre Aytekin’i darp ederek öldüren iki sanığın yargılandığı dava sonuçlandı.
DAVA KARARA BAĞLANDI
Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Hayrettin Öztaşçı ve Ceyhun Tuzcu, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada, Aytekin'in annesi Nermin Kıvrak ve tarafların avukatları da hazır bulundu. Sanıklar, son sözlerinde böyle bir olayın yaşanmasından dolayı üzgün olduklarını ifade ederek beraatlarını ve tahliyelerini talep ettiler.
CEZA HÜKMÜ AÇIKLANDI
Mahkeme heyeti, sanıkları 'kasten öldürme' suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından haksız tahrik hükümlerini uygulayarak ceza süresini 18 yıla indirdi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına da hükmedildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olayın 4 Şubat günü meydana geldiği belirtildi. Sanıkların, fast food dükkanında Aytekin'i yumruk ve tekme darbeleriyle yaraladığı, Aytekin’in hastaneye kaldırılmasına rağmen hayatını kaybettiği aktarıldı.
SANIKLARIN SAVUNMALARI
Hayrettin Öztaşçı, olay sırasında alkollü olduğunu belirterek, yaşananları tahrik altında gerçekleştirdiğini ve pişman olduğunu ifade etti. Ceyhun Tuzcu da olay anında yaşanan tartışmayı anlatarak, Hayrettin’in anlık bir sinirle hareket ettiğini savundu. Adli Tıp Kurumu’ndan alınan otopsi raporu ise ölümün kafa ve boyun travmasına bağlı kanama sonucu meydana geldiğini ortaya koydu.









