Uzun yıllardır NASA’da görev yapan bilim insanı Sidd Bikkannavar, Yakın Doğu Koleji’nde öğrencilerle bir araya gelerek Hubble ve James Webb teleskopları üzerinden uzay teknolojilerinin gelişimini ve kendi deneyimlerini aktardı.

UZAY TEKNOLOJİLERİNE YOLCULUK
Artemis II görevinin devam ettiği dönemde gerçekleşen seminer, öğrencilere ilham veren bir bilim buluşmasına dönüştü. Bikkannavar, Hubble Uzay Teleskobu’nun evrenin derinliklerinden elde ettiği yüksek çözünürlüklü görüntülerle astronomide devrim yarattığını ve James Webb Teleskobu’nun kızılötesi gözlem yeteneği ile evrenin ilk oluşum dönemlerine dair yeni verilere erişim sağladığını belirtti.

BİLİMSEL MERAKI ARTIRMAK
Bikkannavar, uzay gözlem teknolojilerinin evrimini sade bir dille aktarırken, projelerde karşılaşılan mühendislik zorluklarını ve bunlara yönelik çözümleri de örneklerle açıkladı. Yakın Doğu Koleji Müdürü Raif Asvaroğlu, etkinliğin öğrenciler üzerindeki etkisine dikkat çekerek, NASA’da uzun yıllardır görev yapmanın getirdiği bilgi birikimini öğrencilerle paylaşmanın değerine vurgu yaptı.







