NASA'da kritik güvenlik açığını bulan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencisi Yusuf Nas ödüllendirildi

BİLİM VE TEKNOLOJİ Yayınlanma : 25 Eylül 2025 14:39 Düzenleme : 25 Eylül 2025 15:21
NASA'da kritik güvenlik açığını bulan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencisi Yusuf Nas ödüllendirildi
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencisi Yusuf Nas, NASA'nın sisteminde kritik bir güvenlik açığı buldu ve NASA tarafından takdir mektubu ile ödüllendirildi. Nas'ın bulduğu zafiyet, kullanıcıların hesaplarının herhangi bir etkileşim olmadan ele geç
NASA'da kritik güvenlik açığını bulan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencisi Yusuf Nas ödüllendirildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yusuf Nas, NASA'nın kullanıcı sisteminde kritik bir güvenlik açığını tespit ederek takdir mektubu ve onur listesi ile ödüllendirildi.

22 yaşındaki Nas, NASA'nın güvenlik ihlali tespit etkinliğine katılarak iki aylık bir çalışmanın ardından önemli bir zafiyet keşfetti.

KRİTİK GÜVENLİK AÇIĞI

Nas, sadece e-posta adresi kullanılarak, herhangi bir işlem yapılmadan farklı bir kullanıcı hesabının devralınabileceğini tespit etti.

Bu durumu NASA'ya bildiren Nas, üç ay boyunca NASA uzmanlarıyla birlikte çalışarak zafiyetin kapatılmasına katkıda bulundu.

Zafiyetin, kullanıcıların hesaplarına hiçbir etkileşim olmadan erişim sağlamasına imkan tanıdığı belirtildi.

NASA'DAN ÖDÜL VE ONUR LİSTESİ

NASA, Yusuf Nas'ın başarısını takdir mektubu ve onur listesiyle ödüllendirdi. Nas, bulduğu açığın teknik detaylarını paylaşarak, herhangi bir tıklamaya gerek kalmadan NASA sistemine kayıtlı kullanıcının hesabının ele geçirilebildiğini açıkladı.

Bu süreçte, NASA'nın kullanıcılarının ev adresi, telefon numarası gibi hassas verilerinin risk altında olduğu da ortaya çıktı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Yusuf Nas'ın başarısının üniversite ve ülke için gurur verici olduğunu ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.