NATO'ya köprüden protesto: Pankart asan şahıs apar topar gözaltına alındı

ASAYİŞ Yayınlanma : 07 Temmuz 2026 22:36 Düzenleme : 07 Temmuz 2026 22:36
NATO'ya köprüden protesto: Pankart asan şahıs apar topar gözaltına alındı
Adana'da NATO protestosu için köprüye pankart asan şahıs, valilik kararıyla yasak olan bu eylemi nedeniyle polis tarafından gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

Adana'da NATO'nun politikalarını protesto etmek isteyen bir şahıs, şehrin işlek noktalarından biri olan Celal Bayar Köprülü Kavşağı'na pankart astı. Ancak bu eylemi, devriye gezen polis ekiplerinin dikkatinden kaçmadı ve şahıs kısa sürede gözaltına alındı.

PROTESTO KISA SÜRDÜ

Merkez Seyhan ilçesindeki olayda, M.O. adıyla bilinen bir kişi, NATO'ya yönelik tepkisini göstermek amacıyla köprülü kavşağa bir pankart yerleştirdi. Durumu fark eden Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, hızla müdahale etti. Valilik tarafından alınan ve köprüler ile benzeri kamusal alanlara pankart asılmasını yasaklayan karar gereğince şahıs gözaltına alındı. Asılan pankart da polis tarafından kaldırıldı.

SORUŞTURMA BAŞLADI

Gözaltına alınan M.O., kimlik tespiti ve gerekli işlemlerin yapılması için Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili olarak başlatılan inceleme ve soruşturma devam ediyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.