30. Uluslararası Dede Korkut Şöleni, Bayburt'ta coşkuyla başladı

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 07 Temmuz 2026 23:48 Düzenleme : 07 Temmuz 2026 23:48
30. Uluslararası Dede Korkut Şöleni, Bayburt'ta coşkuyla başladı
Bayburt'ta düzenlenen 30. Uluslararası Dede Korkut Şöleni, Dede Korkut Türbesi ziyaretiyle başladı. Etkinlikler sempozyum ve geleneksel gösterilerle devam edecek.
30. Uluslararası Dede Korkut Şöleni, Bayburt'ta coşkuyla başladı

Bayburt'ta bu yıl 30'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Dede Korkut Bilim, Kültür ve Spor Şöleni, Masat köyündeki Dede Korkut Türbesi ziyaretiyle start aldı.

30. Uluslararası Dede Korkut Şöleni, Bayburt\

DİNİ TÖREN VE ÇİÇEKLER

Şölen, Dede Korkut Türbesi'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti ile açıldı. Bayburt İl Müftüsü Bayram Danacı'nın dua etmesiyle devam eden programda, şölen komitesinin üyeleri türbeye çiçek bırakarak saygılarını sundu. Türbe ziyareti, katılımcıların birlikte fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

30. Uluslararası Dede Korkut Şöleni, Bayburt\

SEMPozyum VE AÇILIŞ TÖRENİ

Etkinlik, Baberti Külliyesi'nde düzenlenen 'Avrasya Kültür Coğrafyasında Dede Korkut: Ortak Bellek ve Ortak Gelecek Sempozyumu' ile sürdü. Sempozyumda, konusunun uzmanı davetli konuşmacılar sunumlar yapacak. Şölenin resmi açılışı ise saat 19.00’da Bayburt Çok Amaçlı Spor Salonu'nda yapılacak. Programda, Dede Korkut-Bamsı temsili gösterisi ve Türkiye, Azerbaycan, Rusya, İran, Cezayir, Letonya, Gürcistan, Kazakistan ve Moldova'dan gelen halk dansları ekiplerinin gösterileri ile müzik gruplarının performansları yer alacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.