Türk dünyası Samsun'da buluştu: 9 ülkeden renkli kültür şöleni

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 20 Aralık 2025 15:40 Düzenleme : 20 Aralık 2025 15:40
Türk dünyası Samsun'da buluştu: 9 ülkeden renkli kültür şöleni
Samsun'da düzenlenen 'Dünya Türk Dili Ailesi Günü'nde 9 Türk dünyası ülkesinden katılımcılar bir araya gelerek zengin kültürel değerlerini sergiledi. Etkinlikte birlik ve milli kimliğin korunması mesajları verildi.
Türk dünyası Samsun'da buluştu: 9 ülkeden renkli kültür şöleni

Türk dili ailesine mensup 9 ülkeden katılımcıların bir araya geldiği 'Dünya Türk Dili Ailesi Günü', Samsun'da uluslararası nitelikteki bir kültür programıyla kutlandı. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, Türk dünyasının zengin kültürel değerlerini Samsunlularla buluşturdu.

Kültürel Değerler Tanıtıldı, İzleyiciler Büyülendi

SBB Çok Amaçlı Salon'da gerçekleşen programda, Azerbaycan, Kazakistan ve Güney Türkistan gibi Türk dünyası ülkelerinin kültürel unsurları sergilendi. Halk oyunları gösterileri, geleneksel müzik performansları ve yöresel lezzetlerin sunulduğu etkinlik, izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Sahnelenen gösteriler, Türk dünyasının ortak diline, kültürüne ve tarihine vurgu yaparak görsel bir şölen sundu ve farklı coğrafyalardan gelen sanatçılar, kültürel bağların gücünü pekiştirdi.

Kimliksizleştirme Çağrısına Karşı Birlik Mesajı

Programda yapılan protokol konuşmalarında, küresel güçlerin dayattığı kimliksizleştirme ve köksüzleştirme çabalarına karşı Türk dünyasının birliğinin önemi vurgulandı. Organizasyon tertip komitesi adına konuşan Emre Başoğlu, bu tür programların, maziyi unutan bir çağda milli kimliğin korunması açısından hayati önem taşıdığını belirtti. OMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serkan Şen ise, Türklüğün yükselen bir değer olduğunu ve Samsun'un bu başlangıçların şehri olmasının anlamlı olduğunu ifade etti. Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş, 300 milyonluk Türk nüfusunun bir araya geldiğinde ortaya çıkacak güce dikkat çekerek, bu birliğin sonuçlarının olumlu olacağını söyledi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse de, Ziya Gökalp'in 'Düşmanın ülkesi viran olacak, Türkiye büyüyecek, Turan olacak' sözüne atıfta bulunarak, hasretin vuslata ermeye başladığını ancak milli kimliğin canlılığını koruması gerektiğini vurguladı. Program, katılımcı öğrencilere verilen teşekkür belgeleriyle sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.