NATO Zirvesi öncesi Ankara'da geniş çaplı güvenlik önlemleri: 56 bin personel göreve hazır

ASAYİŞ Yayınlanma : 06 Temmuz 2026 19:26 Düzenleme : 06 Temmuz 2026 19:26
NATO Zirvesi öncesi Ankara'da geniş çaplı güvenlik önlemleri: 56 bin personel göreve hazır
Ankara, NATO Zirvesi'ne ev sahipliği yaparken, şehir genelinde 56 bin güvenlik personeliyle geniş çaplı asayiş ve trafik denetimleri yürütülüyor. Zirve öncesi güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Ankara'da yarın başlayacak olan NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi öncesinde olağanüstü güvenlik önlemleri kapsamında denetimler tüm hızıyla sürüyor. Polis ve jandarma ekipleri, başkentin kilit noktalarında kapsamlı asayiş ve trafik kontrolleri gerçekleştirerek zirvenin sorunsuz geçmesini sağlamayı hedefliyor.

NATO Zirvesi öncesi Ankara\

Trafik ve Asayiş Ekipleri Sahada

Başkent'te 7-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek zirve dolayısıyla güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. Bu kapsamda Fatih Sultan Mehmet Bulvarı gibi önemli güzergahlarda trafik ve asayiş ekipleri yoğun mesai harcıyor. Ekipler, durdurdukları araçlardaki sürücülerin ehliyetlerini, yolcuların ise kimliklerini titizlikle kontrol ediyor. Ayrıca, şüpheli görülen kişilere yönelik üst aramaları ve araç detay incelemeleri de yapılıyor.

NATO Zirvesi öncesi Ankara\

Devletin Tüm Güvenlik Birimleri Seferber Oldu

Zirvenin güvenliği için devletin tüm imkanları seferber edilmiş durumda. Etkinlik süresince Ankara genelinde toplamda 49 bin polis ve 7 bin jandarma personeli olmak üzere, 56 bin güvenlik görevlisi görev yapacak. Bu devasa personel gücü, hem trafik akışını düzenlemek hem de olası asayiş olaylarını engellemek adına sahada aktif olarak yer alacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.