Nevşehir'de iki grup arasındaki silahlı çatışmanın ardından kaçan şüpheliler, polisin nefes kesen operasyonlarıyla tek tek adalete teslim edildi. Olay, adeta polisiye filmleri aratmayan bir kovalamaca ve yakalama süreciyle son buldu. Zanlılardan biri bir AVM otoparkında aracın altında gizlenirken, diğeri ise Batman'a giden bir otobüste yolculuk yaparken yakalandı.

ŞÜPHELİLERİN İLK İPUCU: TAKİBE ALINAN OTOMOBİL
Her şey, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin şüphelendiği 34 NCR 830 plakalı bir otomobili takibe almasıyla başladı. Göre beldesi girişinde durdurulan araçta bulunan Fırat S. (27) ve Murat D.'nin üzerlerinde ve araçlarında yapılan ilk aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Verdikleri ifadede İstanbul'dan Nevşehir'e arkadaşlarını ziyaret etmek için geldiklerini belirten şüpheliler, o an için serbest bırakıldı.

SİLAHLI KAVGA VE FİLM GİBİ KOVALAMACA
Ancak olayların asıl perdesi bir gün sonra Lise Caddesi üzerinde iki grup arasında çıkan silahlı kavga ihbarıyla aralandı. Olay yerine intikal eden polis ekipleri, daha önce takibe alınan ve terk edilmiş halde bulunan 34 NCR 830 plakalı aracın hala çalışır vaziyette olduğunu tespit etti. Görgü tanığı Metin K. (44) ile yapılan görüşmede, iki kişinin araçtan inerek kendisine tabancayla ateş ettiği ve kendisinin de silahla karşılık verdiği bilgisi alındı. Olayın ardından kaçan şüphelileri yakalamak için geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Şüphelilerden İlhan Ç.'nin (23) bir AVM yakınındaki akaryakıt istasyonunda görüldüğünün belirlenmesi üzerine polis harekete geçti. Polisleri fark eden şüpheli, AVM otoparkına doğru kaçtı. Yapılan detaylı aramalar sonucunda İlhan Ç., bir aracın altına gizlenmiş halde bulundu ve gözaltına alındı. Olayda kullanılan silahlar da bu operasyonla ele geçirildi. Diğer şüpheli Fırat S.'nin ise Batman'a gitmek üzere bir yolcu otobüsüne bindiği bilgisine ulaşan ekipler, otobüsü Kayseri'de durdurarak Fırat S.'yi gözaltına aldı ve Nevşehir'e getirdi. Gözaltına alınan Metin K., Fırat S. ve İlhan Ç.'nin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.







