Nevşehir'in Sümer Mahallesi'nde bir oto tamir dükkanında öğleden sonra saatlerinde meydana gelen yangın, çevrede kısa süreli bir paniğe neden oldu. Henüz belirlenemeyen bir sebeple alevlerin hızla yayıldığı iş yerinde, yoğun dumanlar kısa sürede mahalleyi kapladı.

ALEVLER İŞ YERİNİ SARDI, DUMAN HER YERİ KAPLADI
Saat 16.00 sularında Yeni Sanayi Caddesi üzerindeki tamirhaneden yükselen dumanları gören vatandaşlar, vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangının şiddetiyle iş yerinin camları patlarken, polis ekipleri çevrede güvenlik şeridi oluşturarak hem araç hem de yaya trafiğini durdurdu. İtfaiye ekipleri, alevlerin çevredeki diğer iş yerlerine sıçramaması için büyük bir gayret göstererek yangını yaklaşık bir saatlik müdahalenin ardından kontrol altına almayı başardı.

CAN KAYBI YAŞANMADI AMA 5 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ
Neyse ki bu büyük yangında can kaybı yaşanmadı. Ancak, alevler ve yoğun duman nedeniyle 5 kişi dumandan etkilendi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından bu kişiler, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Edinilen bilgilere göre, hastaneye kaldırılan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve tedavi altında oldukları öğrenildi. Yangının çıktığı iş yerinde ciddi hasar meydana gelirken, ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları ve yangının çıkış nedenini belirlemeye yönelik incelemeleri devam ediyor.







