Niğde'den uluslararası gastronomi yarışmasında çifte madalya sevinci

EĞİTİM Yayınlanma : 15 Şubat 2026 03:10 Düzenleme : 15 Şubat 2026 03:10
Niğde'den uluslararası gastronomi yarışmasında çifte madalya sevinci
Niğde'nin öğrencileri, uluslararası gastronomi yarışmasında 13 altın ve 8 gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Niğde'den uluslararası gastronomi yarışmasında çifte madalya sevinci

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Niğde Mehmet Akif Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin uluslararası düzeyde önemli bir başarıya imza attığını duyurdu.

BAŞARILI TEMSİL

Alanya Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 10. Uluslararası Gastronomi Yarışması'na katılan öğrenciler, yaklaşık 38 ülkeden 1200 yarışmacının yer aldığı bu organizasyonda Niğde'yi başarıyla temsil etti. Danışman öğretmenler Mustafa Salman ve Murat Tokkal rehberliğinde yarışmaya hazırlanan öğrenciler, sergiledikleri performansla jüri üyelerinin beğenisini topladı.

ALTIN VE GÜMÜŞ MADALYALAR

Yarışma sonunda Niğdeli öğrenciler, toplamda 13 altın ve 8 gümüş madalya kazanarak kente gurur yaşattı. İl Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek de öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek bu başarılarından dolayı kendilerini tebrik etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.