Bitlis'in Tatvan ilçesinde, ağaçtan düşen bir yavru kuşu kurtarmaya çalışan öğrencilerin çabaları, bir karganın beklenmedik saldırısıyla son buldu.

Olayın gelişimi
Öğle saatlerinde Tatvan ilçesi Saray Mahallesi Kazım Paşa Caddesi'nde meydana gelen olayda, okul servisini bekleyen öğrenciler, düşen kuş yavrusunu yoldan alıp kaldırıma bıraktılar. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, öğrencilerin minik kuşu güvenli bir yere taşıdığı görülüyor. Ancak, olayın başından itibaren çevrede pusu kurmuş bir karga olduğu da dikkat çekiyor.

Şok edici anlar
Öğrenciler kuşu güvenli bir yere bırakıp uzaklaşırken, karga da fırsatını değerlendirerek ani bir hamleyle yavru kuşu kapıp götürdü. Olayın tanığı olan öğrenci Mina Okay, yaşadıkları üzüntüyü şu sözlerle ifade etti: "Okula gitmek için servis bekliyorduk. Bir anda bir kuşun düştüğünü gördük. Arkadaşlarımla birlikte onu yoldan alıp kaldırıma koyduk. Ama her şey bir anda oldu; bir karga gelip kuşu kapıp gitti. Hepimiz çok şaşırdık ve üzüldük." Öğrenci Ervanur Tüzün ise, yaşadıkları paniği anlatarak, "Yavru kuşu kurtarmak istemiştik. Kaldırımda güvende olacağını düşündük ama karga bizi takip ediyormuş. Bir anda saldırıp kaçırdı. O anları kaydederken çok korktuk. Çok üzücü bir durumdu." diye konuştu. Öğrencilerin cep telefonlarıyla kaydettikleri anlarda, karganın saldırısı ve öğrencilerin yaşadığı panik seslerine yansıdı. Doğanın bu amansız mücadelesi, çevredeki vatandaşlar tarafından da hayretle karşılandı.







