Öğretmenler Günü'nde duygu seli: Bahçelievler'de Antakya Medeniyetler Korosu deprem şehitlerini andı, umut türküleri söyledi

GÜNDEM Yayınlanma : 23 Kasım 2025 09:13 Düzenleme : 23 Kasım 2025 09:13
Öğretmenler Günü'nde duygu seli: Bahçelievler'de Antakya Medeniyetler Korosu deprem şehitlerini andı, umut türküleri söyledi
Bahçelievler'de Öğretmenler Günü, Antakya Medeniyetler Korosu'nun deprem şehitlerini andığı ve umut türküleri söylediği duygu dolu bir konserle kutlandı.

Bahçelievler Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü Antakya Medeniyetler Korosu'nun sahne aldığı özel bir konserle kutladı. Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı. Antakya Medeniyetler Korosu, Türkiye'nin farklı yörelerine ait eserleri seslendirerek izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

DEPREM ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, programda yaptığı konuşmada 2023 yılında meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinde vefat edenleri andı. "Yaklaşık 50 bin, 52 bin civarında şehidimiz var. 100 binden fazla gazimiz var. Allah ne bizde ne başka bir memlekette, dünyanın hiçbir yerinde hiçbir kimseye göstermesin" diyen Bahadır, "Koromuz gerçekten hocamızın başkanlığında, içlerinde her ırktan, her mezhepten, aynı Hatay gibi, aynı Antakya gibi kadim koro olmuş durumda. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

UMUT TÜRKÜLERİYLE YARALAR SARILIYOR

Antakya Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat ise duygusal bir gece yaşadıklarını belirterek "Bu akşam biraz duygusalız. Üzerinden yaklaşık 3 yıl geçti depremin. Biraz depremden bahsedeceğiz. Biraz Hatay'daki gelişmelerden bahsedeceğiz. Biraz insanlara umut vereceğiz" dedi. Özfırat, "Çünkü ülkemizin çok büyük değerleri var bunları göstermeye çalışacağız. Çünkü sadece depremi anlatmak da istemiyoruz. Bugün belki de Türkiye'nin en büyük veya dünyanın en büyük şantiyesi Hatay'da. Her bir koldan bir çalışma var. Türkiye Cumhuriyeti devleti çok büyüktür. Bu büyüklüğü insanlara göstermeye çalışacağız" sözleriyle umut mesajı verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.