Kahramanmaraş'ta yürekleri dağlayan okul saldırısının faili İsa Aras Mersinli'nin, vahşeti gerçekleştirmeden sadece iki gün önce babasıyla birlikte poligonda silah kullandığına dair görüntüler ortaya çıktı. Bu yeni deliller, olayın ardındaki karanlık tabloyu daha da derinleştiriyor.
SALDIRIDAN 2 GÜN ÖNCE POLİGONDA NELER OLDU?
Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu'nda yaşanan ve 1 öğretmenin yanı sıra 9 öğrencinin hayatını kaybettiği, 17 öğrencinin ise yaralandığı kanlı saldırının ardından soruşturma sürerken, saldırganın babası Uğur Mersinli tutuklandı. Ortaya çıkan görüntülerde, saldırgan İsa Aras Mersinli'nin babasıyla birlikte bir poligon alanında olduğu ve birkaç el ateş ettiği görülüyor. Görüntülerin, saldırıdan önceki Pazartesi gününe ait olduğu belirtiliyor. Saldırganın hedefleri vurmaya çalıştığı anlar, olayın dehşetini gözler önüne seriyor.
BABA İFADESİ: HATIRA VE HEVESİ KÖRELTMEK MİŞ!
Baba Uğur Mersinli'nin savcılık ifadesinde, olayın ardından yaptığı açıklama ise dikkat çekici. Mersinli, "Bu hafta pazartesi günü emniyetin poligonuna giderek kendime ait silah ile atış yaptım, oğluma da birkaç el atış yaptırdım. Oğluma karşıdaki hedefi gösterdim, silahın rastgele kullanılmayacağını, hedef alınarak atış yapılacağını söyledim. Ben de oğlum atış yaparken birkaç fotoğraf ve videosunu çektim. Bundaki kastım hatıra olarak kalmasıydı ve hevesini köreltmekti. Fotoğrafları daha sonra WhatsApp üzerinden oğlum İsa’ya gönderdim." ifadelerini kullanmıştı. Ancak bu 'hatıra' ve 'heves köreltme' çabasının, kısa süre sonra yaşanan trajedinin önünü alamadığı acı bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Mersinli, oğlunun bu fotoğrafları arkadaşlarına gösterdiğini ve onların da hayretle karşıladığını ekledi.








