Okullar Türk bayraklarıyla açıldı: Milli birlik ve bayrak sevgisi vurgusu

EĞİTİM Yayınlanma : 02 Şubat 2026 13:08 Düzenleme : 02 Şubat 2026 13:08
Okullar Türk bayraklarıyla açıldı: Milli birlik ve bayrak sevgisi vurgusu
Düzce'deki okullar, 2025-2026 eğitim yılının ikinci dönemine Türk bayraklarıyla ve 'Bayrak Sevgisi' temalı ilk dersle başladı. Vali Mehmet Makas da Uzun Mustafa İlkokulu'nda öğrencileri ve öğretmenleri yalnız bırakmadı.
Okullar Türk bayraklarıyla açıldı: Milli birlik ve bayrak sevgisi vurgusu

2025-2026 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi, tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de coşkulu bir şekilde başladı. Vali Mehmet Makas, Uzun Mustafa İlkokulu'nda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek bu anlamlı güne tanıklık etti.

BAYRAK SEVGİSİ İLK DERS OLDU

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, yarıyıl tatilinin ardından ilk dersin 'Bayrak Sevgisi' temasıyla işleneceği yönündeki açıklamasının ardından Düzce'deki tüm okullar büyük bir hassasiyetle bu konuya odaklandı. Öğrenciler ve öğretmenler, okullarına Türk bayraklarıyla gelirken, sabah törenlerinde bayrak sevgisi ve milli birlik ruhu ön plana çıkarıldı.

ÖĞRENCİLERE BAYRAĞIN DEĞERİ ANLATILDI

Okullarda düzenlenen çeşitli etkinliklerde, Türk bayrağının taşıdığı kutsal değerler, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesindeki yeri ve milli kimliğimizdeki önemi öğrencilere yaşayarak ve anlatılarak aktarıldı. Bu özel başlangıç, öğrencilerin milli ve manevi değerlere olan bağlılıklarını pekiştirmeyi amaçladı. Vali Makas, okuldaki ziyaretinde öğrencilerle sohbet ederek onlara yeni dönemde başarılar diledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.