Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği Okul Sporları Basketbol Gençler Türkiye Birinciliği Erkekler Finali, İstanbul Başakşehir'de görkemli bir törenle yapıldı. Nefes kesen mücadelede Okyanus Koleji, Doğa Koleji'ni mağlup ederek Türkiye şampiyonluğunu ilan etti.

BÜYÜK FİNALDE HEYECAN DORUKTAYDI
İstanbul'un Başakşehir ilçesindeki Spor Kompleksi'nde gerçekleşen final müsabakasına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Davut Gül ve çok sayıda davetli katıldı. Çekişmeli geçen karşılaşmanın sonunda Okyanus Koleji, rakibi Doğa Koleji'ni yenerek kupayı kaldırdı. Şampiyon takımın ödüllerini ise Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak takdim etti.

BAKAN BAK'TAN GELECEĞİN YILDIZLARINA TEBRİK
Ödül töreninde sporculara seslenen Bakan Bak, "Bütün çocuklarımızı tebrik ediyoruz. Güzel bir final müsabakası izledik. Onlar geleceğin 12 Dev Adam’ı. Onları alkışlıyoruz. Onlara destek veren ailelerine, öğretmenlerine ve okullarına çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. Bakan Bak, Türk sporuna yapılan yatırımlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür etti. Finalin ardından dereceye giren takımlara kupaları protokol üyeleri tarafından verildi. Şampiyon Okyanus Koleji oyuncuları büyük sevinç yaşarken, organizasyon hatıra fotoğrafları ile sona erdi.







