Omurga Cerrahisi Ustaları İstanbul'da Buluştu: Yeni Teknikler ve Tecrübeler Paylaşıldı

SAĞLIK Yayınlanma : 30 Nisan 2026 10:51 Düzenleme : 30 Nisan 2026 10:51
Omurga Cerrahisi Ustaları İstanbul'da Buluştu: Yeni Teknikler ve Tecrübeler Paylaşıldı
Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nde düzenlenen İstanbul Spine Masters'ın 9.sunu omurga cerrahisi uzmanları, yeni teknikleri ve tecrübeleri paylaştı. Baziler invajinasyon, robotik cerrahi ve sagittal denge konsepti gibi konular ele alındı.
Omurga Cerrahisi Ustaları İstanbul'da Buluştu: Yeni Teknikler ve Tecrübeler Paylaşıldı

Omurga cerrahisi alanında uluslararası çapta tanınan uzmanları bir araya getiren İstanbul Spine Masters'ın dokuzuncusu, Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Avrupa, Asya ve Afrika'dan pek çok seçkin cerrahın katılımıyla düzenlenen bu önemli zirvede, en güncel cerrahi teknikler ve yıllara dayanan mesleki tecrübeler masaya yatırıldı.

Omurga Cerrahisi Ustaları İstanbul\

ULUSLARARASI KATILIMLA BİLGİ AKIŞI SAĞLANDI

Bu yılki buluşma, özellikle ileri düzey omurga cerrahlarının eğitimini ve gelişimini desteklemeyi amaçladı. Toplantıya, İtalya, Portekiz, Fas, Cezayir, Çin, Almanya, Irak, Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan gibi birbirinden farklı 12 ülkenin temsilcileri katıldı. Katılımcı ve konuşmacılar, kendi sahalarındaki yenilikleri ve karşılaştıkları zorlu vakaları anlatarak zengin bir bilgi paylaşım platformu oluşturdular. Amaç, farklı coğrafyalardan gelen uzmanlar arasında mesleki iş birliğini güçlendirmek ve küresel düzeyde bilgi alışverişini teşvik etmekti.

Omurga Cerrahisi Ustaları İstanbul\

YENİ TEKNİKLER VE GELECEĞE YÖNELİK UYGULAMALAR

Toplantıda öne çıkan konulardan biri, baziler invajinasyonun güncel ve gelecekteki tedavi yaklaşımlarıydı. Prof. Dr. Massimiliano Visocchi, bu durumun anatomik pozisyondan sapmalar ve beyin sapı ile omuriliğin üzerindeki baskıyla ortaya çıktığını belirterek, baş ağrısı, baş dönmesi ve uzuvlarda kuvvetsizlik gibi belirtilere dikkat çekti. Tedavinin hastanın stabil veya instabil olmasına göre şekillendiğini, instabil vakalarda vidalama ile kemikleşmenin sağlandığını, stabil vakalarda ise burun veya ağız yoluyla ulaşılarak baskının giderildiğini aktardı. Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Zileli ise, kritik omurilik ameliyatlarında robotik cerrahinin henüz yaygın olmadığını ancak dejenatif hastalıklar ve küçük tümörlerde endoskopik ve tüp rehberli yöntemlerle hastaların erken dönem konforunun ve kozmetik sonuçlarının iyileştirildiğini vurguladı. Dr. Mohammed Zohaır'ın tanıttığı 'sagittal denge konsepti' ise, hastanın omurga sağlığını bütünsel olarak değerlendirerek gelecekteki komplikasyonları öngörme potansiyeli taşıyor. Son olarak Prof. Dr. Onur Yaman, gelişen anestezi ve cerrahi tekniklerle 'ameliyat olamaz' denilen hastaların dahi artık tedavi edilebildiğini ve bu sayede hastaların yaşam kalitesinin önemli ölçüde arttığını dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.