Muğla'nın Ortaca ilçesinde yaşanan olayda, üvey annesiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla tartıştığı arkadaşını öldüren Furkan K., 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 13 Ağustos 2024 tarihinde saat 22.00 sıralarında Ortaca'nın Beşköprü Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Furkan K. (23), arkadaşı Mutlu Kılınç'ı (29) av tüfeğiyle öldürdü. Olay sırasında Z.Z. (18) ve O.G. (18) de olay yerinde bulunuyordu.

SANIK VE DİĞER TUTUKLULAR POLİSE TESLİM OLDU
Av tüfeğiyle birlikte polise teslim olan Furkan K., Z.Z. ve O.G. tutuklanmıştı. Fethiye 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Furkan K. ve avukatları katıldı. Daha önce tahliye edilen O.G., SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlanırken, Z.Z.'nin ise sadece avukatı hazır bulundu.
TANIK İFADELERİ ÖNEMLİ ROL OYNADI
Tanık B.C.T.'nin ifadesine göre, sanık Furkan K. ile hayatını kaybeden Mutlu Kılınç arasında, Furkan K.'nin üvey annesi nedeniyle husumet vardı ve daha önce telefonla küfürleşmişlerdi. Mahkeme heyeti, Furkan K.'yi 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına mahkum etti, ancak haksız tahrik ve takdiri indirim hükümlerini uygulayarak cezayı 15 yıla indirdi. O.G. ve Z.Z. ise beraat etti.







