Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri'nin Kocasinan ilçesindeki Oruç Reis Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap'ta hak sahiplerine tapu teslimlerinin gecikmesiyle ilgili yaşanan belirsizliği Meclis gündemine taşıdı.
TAPU TESLİMLERİNDE BÜYÜK GECİKME
Ersoy, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a sunduğu yazılı soru önergesiyle, konutların büyük ölçüde tamamlanıp anahtar teslimlerinin yapılabilmesine rağmen tapu devir işlemlerinin henüz sonuçlandırılamadığını vurguladı. Bu durum, proje kapsamındaki hak sahipleri arasında büyük bir endişe ve belirsizlik yaratmış durumda.
BAKANLIKTAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Milletvekili Ersoy, soru önergesinde tapu teslim sürecinin mevcut aşaması, gecikmeye yol açan idari, teknik veya hukuki nedenlerin var olup olmadığı, tapuların ne zaman hak sahiplerine teslim edileceği ve proje kapsamındaki çevre düzenlemesi ile diğer tamamlayıcı işlerin son durumu hakkında detaylı bilgi talep etti. Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümde hak sahibi olan vatandaşların taleplerinin ve sürecin yakından takipçisi olacaklarını belirtti.








