Osmangazi Belediyesi, çevre bilincini artırmak amacıyla önemli bir etkinlik gerçekleştirdi. Belediyenin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere yönelik bilgilendirici bir seminer düzenledi.

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ
Seminere, Osmangazi Belediyesi Gazi Tarım Genel Müdürü Arca Atay, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Rüveyşa Burça Sütcüoğlu ve belediye meclis üyeleri katıldı. Sütcüoğlu, konuşmasında doğal kaynakların sınırlı olduğunu vurgulayarak, artan nüfus ile birlikte atık miktarının da hızla arttığını belirtti. Ayrıca, öğrencilere atıkların kaynağında ayrıştırılmasının önemi, gıda israfının önlenmesi ve sürdürülebilir tüketim alışkanlıkları hakkında detaylı bilgiler sundu.

ATIKLARIN YENİDEN DEĞERLENDİRİLMESİ
Rüveyşa Burça Sütcüoğlu, doğayı korumanın herkesin sorumluluğu olduğunu ifade ederek, evlerde kaynağında ayrıştırma yapmanın önemine dikkat çekti. Sütcüoğlu, “Gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için evlerimizde çöplerimizi uygun şekilde ayırmalıyız” dedi. Eğitimin uygulamalı bölümünde ise Arca Atay, Bokashi kompostunun yapımını öğrencilere gösterdi. Öğrenciler, organik atıkların gübreye dönüşüm sürecini gözlemleyerek bu konuda bilgi sahibi oldular.







