Osmangazi'den geleceğe yatırım: Yeni kütüphaneyle kitapsever öğrencilere destek

GÜNDEM Yayınlanma : 20 Kasım 2025 13:18 Düzenleme : 20 Kasım 2025 13:18
Osmangazi'den geleceğe yatırım: Yeni kütüphaneyle kitapsever öğrencilere destek
Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Gürses Ortaokulu'na yeni bir kütüphane kazandırarak öğrencilerin nitelikli kaynaklara ulaşmasını sağladı. Açılışta bestekar Yıldırım Gürses de anıldı.
Osmangazi'den geleceğe yatırım: Yeni kütüphaneyle kitapsever öğrencilere destek

Osmangazi Belediyesi, öğrencilerin kitaplarla daha yakın bağ kurmasını sağlamak amacıyla anlamlı bir projeye daha imza attı. Yıldırım Gürses Ortaokulu'nda 'Bir Kitap Biletin Olsun' topluluğu tarafından kurulan yeni kütüphaneye destek veren belediye, öğrencilerin eğitim yolculuğuna önemli bir katkı sundu.

ÖĞRENCİLERE NİTELİKLİ KAYNAKLAR

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, kütüphane açılışı sırasında yaptığı konuşmada, belediye olarak çocukların eğitimlerine yönelik bu tür projelere destek vermekten mutluluk duyduklarını belirtti. Esendemir, modern yapısıyla dikkat çeken ve zengin kitap koleksiyonuyla öğrencilerin merak duygusunu harekete geçirmeyi hedefleyen kütüphanenin, gelecek nesiller için bir ışık olacağına inandığını ifade etti. Katkıda bulunan herkese teşekkürlerini iletti.

UNUTULMAZ BESTEKAR YILDIRIM GÜRSES ANILDI

Kütüphane açılışının ardından, Türk müziğinin değerli isimlerinden bestekar Yıldırım Gürses, vefatının 25. yılında özel bir belgesel gösterimiyle anıldı. Gürses'in yaşamı ve müzik dünyasına kazandırdığı eserlerin anlatıldığı belgesel, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Başkan Esendemir, öğrencilere gösterdiği ilgiyi pekiştirerek, Osmangazi Belediyesi'nin ilçe genelinde hayata geçirdiği kütüphanelerden tüm kitapseverlerin faydalanabileceğini hatırlattı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.