Geçtiğimiz haftalarda Konya büyükşehir belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da ilçede yapımı tamamlanan Osmanlı Kent Meydanı'nda incelemelerde bulunmuştu. Bu kez Ilgın Beledi Başkanı Ömer Apil sosyal medya hesabı üzerinde meydanın fotoğraflarını paylaşarak, ''Osmanlı Kent Meydanı Ilgın'a çok yakışacak...'' notu ile meydanın tamamlandığını duyurdu.

Ilgın Osmanlı Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi, Ilgın ilçesinin tarihi, kültürel ve mimari mirasını koruma ve tanıtma amacıyla tasarlandı. Proje, 26.430 metrekarelik bir alanda yer alıyor ve şehrin nefes almasını sağlayacak iki ayrı meydandan oluşuyor. Bu meydanlar, sadece ticari faaliyetlere hizmet etmekle kalmayacak, aynı zamanda Ilgın'ın sosyal ve kültürel yaşamına da canlılık katacak mekânlar olacak.
Ilgın Osmanlı Kent Meydanı'nın ana hedeflerinden biri, ilçenin tarihi dokusunu korumak ve gelecek nesillere aktarmak. Bu meydanlar, tarihi yapıları ve mimari özellikleriyle Ilgın'ın kimliğini yansıtacak şekilde tasarlandı. Aynı zamanda, proje bölgesinde yerel esnaflar için 66 iş yeri tahsis edilerek ekonomik canlılık sağlanacak.








