Otlukbeli'nde üreticilere meyve ağaçlarında budama eğitimi verildi

ÇEVRE Yayınlanma : 09 Mayıs 2026 08:20 Düzenleme : 09 Mayıs 2026 08:20
Otlukbeli'nde üreticilere meyve ağaçlarında budama eğitimi verildi
Otlukbeli'nde düzenlenen eğitimle meyve ağaçlarında budama teknikleri öğretildi. Üreticilere verim artışı ve bitki sağlığına dair bilgiler verildi.

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Otlukbeli ilçesinde meyve üreticilerine yönelik kapsamlı bir budama eğitimi düzenledi.

Otlukbeli\

DOĞRU BUDAMA TEKNİKLERİ ANLATILDI

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen bu eğitim programında, üreticilere doğru budama teknikleri ve bu tekniklerin verim artışı ile bitki sağlığı üzerindeki olumlu etkileri anlatıldı. Eğitimde ayrıca, bilinçli budama uygulamalarının meyve kalitesi ve ürün verimi üzerindeki katkıları detaylı bir şekilde ele alındı.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Eğitim sırasında üreticilerin, uygulamalı bilgiler edinmesi sağlandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bu tür eğitimlerin, üreticilerin bilinçli tarım uygulamaları ile daha kaliteli ve verimli üretim yapmalarını desteklemek amacıyla devam edeceğini ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.