GastroANTEP Kültür Yolu Festivali bilgilendirme toplantısında konuşan Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Özcan, festival öncesinde yapılan denetimlerde ortaya çıkan olumsuzlukların basına yansımasının esnafı olumsuz etkilediğini dile getirdi. Özcan, özellikle bozuk etlerin kamuoyuna yansımasının esnafa zarar verdiğini vurgulayarak, bu konuda daha hassas olunmasını istedi.

ESNAF ZOR DURUMDA
Başkan Özcan, denetimlerde hijyen eksiklikleri ve at veya eşek eti satışına dair haberlerin esnafı zor durumda bıraktığını belirtti. Yapılan haberlerin gerçeklerden farklı yorumlanabileceğini ve Gaziantep'e zarar verdiğini ifade eden Özcan, yetkililerden ve basın mensuplarından daha dikkatli olunmasını talep etti.
BASINA AZ YANSIMASI İSTENİYOR
'Gaziantep’te yapılan denetimler sonrası ele geçirilen kötü etler, kötü imajlar bizi esnaf olarak sıkıntıya sokuyor. Bizler denetimleri yapalım. Fakat basına daha az yansıyacak şekilde yapılırsa daha güzel olur. Geçenlerde de söyledim; eşek ve at etinden bahsediyorlar. Gaziantep’te eşek yok ki eşek eti olsun. Söylenen sözler farklı anlaşılıyor. Buradan hem basınımıza hem de yetkililerimize sesleniyorum, biraz daha hassasiyet rica ediyorum.' şeklinde konuşan Özcan, toplantıda sessizliğe neden oldu.







