Dünya Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneği’nin öncülüğünde ve hayırseverlerin katkılarıyla Konya, İstanbul ve Ankara’dan 24 engelli vatandaş kutsal topraklara uğurlandı.
Konya’daki dernek binası önünde düzenlenen uğurlama törenine engelli vatandaşların aileleri ve yakınları katıldı.
Derneğin Genel Başkanı Mevlüt Ayvaz, üç yıllık çalışmanın sonucunda 24 kişiyi umreye göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:
“Konya’dan umreye gidecek 18 kişi var. Geri kalan kafile üyelerimiz İstanbul ve Ankara’dan bize katılacak. Zihinsel ve fiziksel engelli arkadaşlarımızla 20 günlük bir umre ziyareti gerçekleştireceğiz. Bu arkadaşlarımız ibadetlerini yerine getirebilecek nitelikte. Bugün onları dualarla yolcu edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”
Umre yolculuğuna çıkan engelli vatandaşlar, yapılan duanın ardından aileleriyle vedalaşıp otobüslerle uğurlandı.








