Özel sporcuların güç merkezi yine Konya: Dünya Kupası için geri sayım başladı

SPOR Yayınlanma : 21 Haziran 2026 16:22 Düzenleme : 21 Haziran 2026 16:25
Özel sporcuların güç merkezi yine Konya: Dünya Kupası için geri sayım başladı
Down Sendromlular Futsal Milli Takımı, ABD'deki Dünya Kupası öncesi 2. etap kamp çalışmalarını Konya'da tamamladı. Şampiyonluk hedefleyen milliler, desteklerinden dolayı Başkan Altay’a teşekkür etti.

Olimpiyat ikinciliği, dünya üçüncülüğü ve Avrupa Şampiyonluğu unvanı bulunan Down Sendromlular Futsal Milli Takımı, 25 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) düzenlenecek Dünya Kupası öncesindeki hazırlıklarının 13 gün süren ikinci etap kampını Konya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Konya; kazandığı büyük başarılarla göğsümüzü kabartan Down Sendromlular Futsal Milli Takımının önemli organizasyonlar öncesindeki vazgeçilmez hazırlık merkezlerinden biri olmayı bu kamp dönemiyle de sürdürdü.

ABD’nin Teksas şehrinde düzenlenecek olan dev turnuva öncesi Konya’da güç depolayan ay-yıldızlı ekip, her büyük turnuva öncesinde olduğu gibi Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında da şehrin modern spor tesislerinden ve güçlü spor altyapısından sonuna kadar faydalandı.

13 gün süren kampın son derece verimli geçtiğini belirten milliler, kendilerini en iyi şekilde ağırlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkürlerini iletti.

UĞUR BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Kampla ilgili açıklamalarda bulunan Down Sendromlular Futsal Milli Takım Teknik Sorumlusu İbrahim Acar, gönüllerin şehri Konya’da olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirerek, “Konya Büyükşehir Belediyemiz son 7 yıldır bizi misafir ediyor.

Bu yüzden Uğur Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Her zaman kapılarını bize açıyor. Konya bizim için çok önemli bir şehir” dedi.

İNŞALLAH İSTİKLAL MARŞIMIZI BÜTÜN DÜNYAYA DİNLETMEK İSTİYORUZ

13 gün süren kamp sürecinde milli oyuncuların performanslarının çok iyi seviyede olduğunu aktaran Acar, “İnşallah hedeflerimiz doğrultusunda da çalışmaya devam edeceğiz. Takımımız daha önce dünya üçüncüsü ve olimpiyat ikincisi olmuştu.

Yine Amerika’ya ülkemize yine bir şampiyonluk getirmek için gidiyoruz. İnşallah ülkemize altın madalya getirmek ve istiklal maşımızı bütün dünyaya dinletmek istiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

ÖZEL MİLLİ OYUNCULAR YİNE İDDİALI

Takım kaptanı Birkan Dikici, keyifli ve güzel bir ortamda günde çift antrenman yaptıklarını belirterek, “Burada hedefimiz olan Dünya Şampiyonluğu için çalışıyoruz. İnşallah kupayı alıp döneriz.

Sayın Uğur İbrahim Altay başkanımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Konya’da olmaktan mutluluk duyuyoruz” açıklamalarını yaptı.

Milli takım oyuncularından Resul Orakçı ve Oğulcan Öztürk de Konya’nın ev sahipliğinde güzel bir kamp süreci geçirdiklerini ve hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade ederek, Amerika’dan kupa almadan dönmeyeceklerini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.