Patnos’ta yaklaşan soğuk kış günleri öncesinde, vatandaşlar yakacak hazırlıklarını hızlandırarak odunlarını istiflemeye başladı.
Kış Hazırlıkları Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Ağrı’nın Patnos ilçesinde özellikle kış mevsiminin gelmesiyle birlikte, evlerin bahçelerinde ve yol kenarlarında özenle yığılan odunlar, kışın yaklaşmakta olduğunu gözler önüne seriyor. Kırsal kesimde yaşayanlar, soba ve taş fırınlarda kullanılacak odunları yaz aylarında toplayarak güneş altında kurutma işlemi gerçekleştiriyor. Bu erken hazırlık, odunların daha verimli yanması ve rutubetten korunmasını sağlıyor.
Ekonomik Tedbirler ve Zorunlu İhtiyaç
Yerel halk, odun istifleme çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Kış hazırlıklarını yalnızca bir ihtiyaç olarak değil, aynı zamanda ekonomik bir önlem olarak da gören vatandaşlar, yakacak fiyatlarının artışından etkilenmemek için şimdiden stoklarını tamamlıyor. Sert kış şartlarına karşı bu önlemleri almak, bölge sakinleri için büyük önem taşıyor.








